maanantai 2. helmikuuta 2015

Kansa: Ammatillisesta ei leikata

Kansalaisten listalla ammatillinen koulutus on poliisin ja kansaneläkkeen kanssa viimeisiä säästökohteita. Lukiosta, korkeakouluista ja jopa perusopetuksesta leikkaaminen tuntui helpommalta.Tämä oli selkeä viesti Taloustutkimuksen Iltalehdelle teettämässä kyselyssä.

Kyllä kansa tietää.

Kaikki tilastot osoittavat, että vain peruskoulun käyneet työllistyvät heikoiten. He ovat muita useammin työttömänä tai syrjäytyvät kokonaan työmarkkinoilta. Koulutuksella on siis väliä ja toisen asteen ammatillisella tutkinnolla voi myös hakeutua korkeakouluun jatko-opintoihin.

Nimensä mukaisesti ammatillinen koulutus on kaikista koulutusmuodoista lähimpänä työelämää.

Ammattiin opiskeleminen onkin parasta turvaa mitä ihminen voi itselleen hankkia. Ammatillinen peruskoulutus, joka tarjoaa eväät elämään ja pätevyyden työhön, on ehkä parasta nuorisotyötä. Ammatillinen aikuiskoulutus puolestaan kehittää työelämää yhdessä yritysasiakkaidensa kanssa.

Ammatillinen koulutus on perusopetuksen jälkeen toiseksi suurin osa suomalaista koulutusjärjestelmää. AMKE:n jäsenet, jotka edustavat yli 90 prosenttia ammatillisen koulutustarjonnasta, kouluttivat viime vuonna yli 340 000 suomalaista.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti